22 mei 2024

Een winter is geen echte winter zonder………

De grote Orionnevel gezien "door de fotografische ogen van een Elfje".

De grote Orionnevel gezien “door de fotografische ogen van een Elfje”.

Tja, mijn waarde astroblogs lezeressen en lezers…..een winter is geen echte winter zonder op z’n minst

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt

  Ik mag wel zeggen dat ik stikjaloers ben op jouw elfje. De mijne is nog maagdelijk en heeft het brandpunt dus nog op ‘den ouderwetsche’ plek zitten.

  Derhalve (jouw schrijfstijl werkt aanstekelijk) ben ik beperkt tot het afocaal schieten van neveltjes zoals dat gevaarte in Orion. Onder de gordel ja! 😉

  Enne, de paardenkop zal toch zeker binnen het bereik van jouw machtige elfje liggen op zijn drieduizenddubbeldikke zwaardere montering dan mijn eq3 waarop een merkje Synta verlegen op de zijkant prijkt. Ik heb hem zelfs te grazen kunnen nemen met ‘slechts’ mijn Canon PowerShot compact cameraatje op hetzelfde eq-drietje….!

 2. Wow, dat die “natte zwart wit foto-spul” nog bestaat zeg! BTW, de zaak waar mijn Canon spiegelreflexcamera gekocht was (Foto Klein) is nu failliet. En ik had nog een bon voor een gratis schoonmaakbeurt. Nou moet ik zelf de stof er vanaf blazen Smiley

  @Martin Ik heb je spannende verhaal van het nachtelijk telescoop-avontuur op die (gelinkte) site gelezen. De auto met zoeklicht was misschien wel een ongeruste boer die even poolshoogte kwam nemen. En in die andere auto zat vast een verliefd stelletjeSmiley
  Voortaan wel je huissleutels meenemen.

 3. Martin Schoenmaker zegt

  Aan Jan, zie de link in mijn antwoord aan Monique voor een voorbeeld van het paardenkoppie met compact-camera, hoewel ik hem al eens eerder mooier op de foto kreeg. Zie hier: http://www.astroforum.nl/showthread.php/161446-Compact-camera-tot-het-uiterste-dwingen?p=740578&viewfull=1#post740578

  Mijn versie van M42 door een elfje zie je hier: http://www.astroforum.nl/showthread.php/162200-28-januari-een-gaatje-in-de-bewolking?p=746219&viewfull=1#post746219

 4. Jan, mooi verhaal en een mooi resultaat.

Speak Your Mind

*