21 februari 2019

Astrofotografie voor Dutchies – Deel 3

Jupiter filmen en bewerken

Planeet- en Maanfotografie

In dit derde deel van de blogserie “Astrofotografie voor Dutchies” is voor het eerst de telescoop aan de beurt. De sterrenbeelden uit

Reacties

 1. Complimenten voor deze blog over astrofotografie Martin! Mooi dat je met een iPhone door de telescoop al zulke mooie foto’s van de maan kunt maken, heel scherpe foto.

 2. Paul Bakker Paul Bakker zegt:

  Ik ben onder de indruk. Mooie blog en prachtige resultaten.

 3. Jan Brandt zegt:

  Mag ik me daar, bij de lofuitingen mijner zeer gewaardeerde collega astrobloggers, ook van harte bij aansluiten….en….met zelfs een vleugje van…eh…”lichte professionele jaloezie”….want ook al staat Jupiter welliswaar hoog en prominent aan de hemel..Vanuit mijn normale vaste “webcam-plek” op mijn Dordtse dakterrasje heb ik helaas moeten constateren dat “de/een boom bij de buren” blijkbaar een groeistuip heeft gehad….want..eh….mijn toch al niet zo grote “waarneem-gaatje” is…snik…weer een stukkie kleiner geworden. Ofwel….omhakken en asfalteren die hap….eh…nou ja…bij wijze van spreke…enne…”you can’t win them all”!!!

  • Martin Schoenmaker zegt:

   Kom op Jan. Je bent handig. Geef die voiture van jou een upgrade qua stroomopslag en je kan in de Biesbos cammen! 😉

   Ik ben dan weer jaloers op jouw epo-elfje op zijn super-de-luxe montering! Ik ga je trouwens ook maar eens mailen om te horen hoe jij die spiegel opgeschoven hebt.

   • Jan Brandt zegt:

    Hoi Martin,
    Weet je..en Ik heb er zelfs over geblogd…..maarre…ik heb dus al meerdere keren in de biesbos gewebcamd….enne…op de één of andere onverklaarbare manier heb ik altijd mijn beste planetenplaatjes gemaakt juist vanuit de stad!!! En dus heb ik met mijzelve eigenlijk voor eens en voor altijd afgesproken om het webcamgebeuren voor het beste resultaat “in de thuiselijke sfeer” te houden! Oh….enne….all is not completely lost for me…want over een maandje of zo is Jupiter weer binnen mijn bereik met mijn webcamcombinatie gewoon voor de deur op de stoep nedergekwakt!! OK….je trekt danwel een beetje erg de aandacht van het publiek en soms zelfs van een…eh…lichtelijke achterdochtige oom/tante agent….maar dat eindigt meestal wel in een heel gezellig babbeltje…mits ze maar even die luttele 90 seconden mijn webcamwerk latren doen!!!

    Eh…..had jij nou een al EQ6-montering??? Ja toch??? Wat dat inkorten van het Elfje betreft….Dat hangt helemaal af van de (nieuwe moderne) focuseerinrichting die je wilt gaan gebruiken. Er bestaan bijvoorbeeld ook zogenaamde “low profile helical focussers”…en als je zo’n ding zou gebruiken, dan is de wrede enge zaag wellicht helemaal niet nodig, als je begrijpt wat ik bedoel??!! Liever niet zagen dan wel zagen, hoor!!!

 4. Martin Schoenmaker zegt:

  Weer een animatie gemaakt, en weer enorm verbaasd over het resultaat.

  https://youtu.be/fL0nQTbr3Jo

 5. Maurice Hornsveld zegt:

  Hallo Martin,

  Met veel plezier heb ik deze 3 blogs gelezen en een hoop inspiratie er uit gehaald.
  ik ben een beginner en worstel nog met de montering en de telescoop zelf.
  Omdat ik thuis graag laat zien wat ik ‘s nachts door mijn reflector telescoop zie is
  mijn interesse in Astro Fotografie gewekt.
  Na enig Google werk ben ik gelukkig op dit blog terecht gekomen.
  Hartelijk bedankt hiervoor, het is educatief, inspirerend en leuk om te lezen.
  Als er een 4e deel komt ben ik er als de kippen bij.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: