24 november 2020

LHC heeft al meer data verzameld dan in 2015 – augustus meer nieuws over het 750 GeV signaal

CMS-lumi-17juin-768x576
De Large Hadron Collider – ‘s werelds grootste deeltjesversneller van het Europese onderzoekscentrum CERN bij Gen

Comments

  1. Het is misschien verstandig om die protonen maar eens 1 voor 1 los te laten i.p.v. in pakketjes, dat scheelt weer wat petabytes en ziftwerk. De LHC begint wel wat op de Google zoekmachine te lijken waar je altijd wel iets vindt wat bruikbaar is vanwege de enorme hoeveelheid ongesorteerde data, dat is chaos filteren met een zoekfunctie.

  2. Ik vrees dat als ze protonen één voor één afschieten dat we dan veel langer moeten wachten tot ze een keertje tegen elkaar botsen. De bundels protonen mogen dan wel erg klein zijn, dan nog moeten er miljarden per seconde doorheen gaan om tot een respectabel aantal botsingen te komen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: