3 december 2023

NGC 6712 & IC 1295..ofwel..één plaatje zegt meer dan….

Planetaire nevel IC 1295 (links op de opname) en Bolvormige sterrenhoop NGC 6712 in het sterrenbeeld Scutum

Planetaire nevel IC 1295 (links op de opname) en Bolvormige sterrenhoop NGC 6712 in het sterrenbeeld Scutum

..een 1000 woorden….enne…in een verwoede poging om voor de verandering eens een ECHT= KORT blogje te schrijven…. U moest eens weten hoeveel moeite dat kost voor de “zwaar verslaafd breedsprakige” die uw nedrig schrijver dezes nu eenmaal door en door is…….wilde ik het eigenlijk meteen maar hierbij laten…Edoch….Met dien verstande dat ik toch nog wel even kwijt wil dat ik dit fraaie en fotogenieke tweetal toevallig tegenkwam tijdens mijn “visuele hemelse slemppartij” (zie vorige blogje over NGC 6781)

Share

Comments

 1. Wowie Jan, je hebt een record bereikt. Nog nooit zo’n korte blog van jou gezien. Zeker te weinig tijd voor een lange blog door de voorbereidingen voor het grote feest dat maandag gaat aanbreken? 😀 Mooie foto trouwens van die twee objecten!

  • Jan Brandt zegt

   Huhh..welk groot feest?? kouwe koffie en een klein stukkie bedorven vlaai ken je maandag hoogstens krijge!! La me toch met rust..ik heb het al zo zwaar met die aankomende transitie naar 55 lentes…eh…kouwe nare gepekelde winters….en nou ga ik ook nog eens echte korte blogjes schrijven…zucht, het komt nooit meer goed..hihi!!!

 2. Agossie toch Monique No
  Was maar met mij getrouwd (hihi) Dan had ik een heerlijke taart voor je gebakken.
  Dan zou ik jou extra verwennen met een versgemalen bonenkoffie uit de (Jura) koffiemachine, opgeleukt met verse opgeschuimde melk van de Philips melkopschuimer met een beetje cacaopoeder erover. Of een heerlijk kopje Engelse thee met een wolkje melk.
  Het echte feest zou dan ’s avonds met de dikke Dobson onder de sterrenhemel zijn.
  Maar ja… het is niet anders. Hmm…wie weet gebeurt dit wel in het parallel universum a.s maandag.
  Mijn man heet hier John, dat is ook Jan (maar net ff anders)

  Taartjes die nooit bederven:

  Fijne verjaardag alvast, Jan X

  • Jan Brandt zegt

   Zucht, Monique… zit ik me hier toch helemaal tot ver achter mijn nog steeds niet droge oortjes te blozen tot diep in het infrarood van…eh…al jouw G-astronomische verleidingen (twinkel twinkel..hihi!!) ..enne…ik vernam net van een “parallel universum Jan” dat ie inderdaad zeer gelukkig getrouwd is met een “parallel Universum Monique”….Hmmmmm, parallel universum romantiek van de bovenste plank..hihi!!!Oh..enne…bedankt voor jouw lieve leuke verjaardagswens-blogje-reactie-dingetje…nou ja, je snapt wel wat ik bedoel

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: