1 maart 2024

Gegenschein tijdens astrovacance 2016

De astrovacance 2016 in de Provence, georganiseerd door vereniging Christiaan Huygens (eh door mij;-), is goed begonnen. Met een groep van 13 personen genieten we van een prachtige sterrenhemel waar de lichtvervuiling nog niet zo erg heeft toegeslagen.
Deze editie zijn we helaas zonder Arie op stap. Dat heeft natuurlijk geen goede

Share

Comments

 1. Paul, bedankt voor je bericht uit Zuid-Frankrijk. Leuk dat jullie gelijk heldere nachten hebben en dat je je waarneemprogramma met de Messiers kunt uitvoeren. ik kon er zelf helaas niet bij zijn door mijn werk, hoop er de volgende keer weer bij te zijn als dat in een vakantie valt. Doe iedereen de groeten daar en clear skies toegewenst voor de rest van de week!

 2. Avatar foto Enceladus zegt

  O jee, die ‘gegenschein’ is natuurlijk koren op de molen van de Flat Earth-idioten, want die zullen beweren dat je de weerkaatsing van de zon op de koepel waarin wij opgesloten zitten, ziet.

  Veel plezier en heldere nachten (al koud daar?) gewenst!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Avatar foto Paul Bakker zegt

  Dank je Arie en Gert. Kou valt mee, einde nacht is het een graadje of 6.
  Haha, weerkaatsing door de hemelkoepel, dat is een goeie.
  Foto’s van messiers lukt even niet. De software om ccd-camera, volgcamera en telescoop aan te sturen weigert ineens dienst. Ook is de powered usb-hub stuk gegaan. Ik doe nu aan wide-field fotografie. Met weinig slaap (overdag slapen lukt 4 a 5 uur) is het lastig technische problemen het hoofd te bieden. Maar meekijken door de 60cm telescoop van André Heijkoop is ook geen straf 🙂

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Een goed glas Franse wijn helpt misschien bij het krijgen van een ingeving hoe je de technische problemen kunt oplossen. 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

 4. Jan Heuser zegt

  Paul en anderen veel plezier daar.

  Het was me al opgevallen dat het in zuid Frankrijk mooi weer is. Geweldig voor jullie. Wil graag alle resultaten bewonderen wanneer deze gepresenteerd gaan worden.

Speak Your Mind

*