14 april 2024

Plan de campagne

Jullie zien het: de tekst van de Astroblogs is terug, alleen zijn er een paar grote ‘maren’:

  • de afbeeldingen ontbreken, die zaten in de grote lading bestanden die verdwenen is. Heb ook vanochtend bericht gehad van Hostnet dat zij geen backups van ‘onbeheerde VPS’en’ bijhouden. De backup van de database van de Astroblogs van 1,9 Gb was er wel (die had ik zelf gemaakt), maar geen backup van de afbeeldingen, die pakweg 10Gb bij elkaar waren.
  • De tekst zit vol met rare tekens, geen idee hoe dat komt. Wellicht dat bij het importeren één of andere modus verkeerd stond, kan ik wellicht later nog eens doen en dan goed. Iemand enig idee hoe ik dit kan verbeteren?
  • De layout van de Astroblogs is nog nul komma niks.

OK, tijd om een plan de campagne te trekken. Een Astroblogs met alleen tekst, zonder de afbeeldingen is natuurlijk niets. Daar moeten de afbeeldingen dus weer bij worden gevonden en dat vergt behoorlijk wat tijd. Ook de layout terugplaatsen kost de nodige tijd, er waren heel wat plugins die verborgen achter de website zaten en die bijdroegen aan het uiterlijk, ook van de Astrocorner. Ook waren heel veel mensen geregistreerd gebruikers en redacteur. Die kunnen allemaal gelukkig via de database worden teruggezet, dus dat ga ik de komende tijd doen – plugins terugzetten, layout terug brengen en de gebruikers herstellen. En zoals Martin al schreef moet ik er ook maar eens over nadenken of ik de hosting bij Hostnet moet houden of over moet gaan op een nieuwe host. Kortom… wordt vervolgd

Share

Speak Your Mind

*