19 juli 2024

Iedereen fijne feestdagen toegewenst!

Credit: Davide De Martin.

Alle lezers en auteurs van de Astroblogs: fijne feestdagen allemaal! En hoe kan ik dat mooier verbeelden dan met een foto van de Christmas Tree Cluster, een groepje sterren ingebed in een wolk van geïoniseerd waterstofgas, de Cone Nebulae. Dit prachtige kosmische tafereeltje staat op 2500 lichtjaar van ons vandaan in het sterrenbeeld Monoceros (de eenhoorn). De stercluster en de gasnevel worden samen NGC 2264 genoemd. Oh ja, voordat je straks aan de dis gaat: niet vergeten mee te doen aan de Astro To-25 van 2016, als je dat nog niet gedaan hebt. Niet hohoho, maar huphuphup. 😀

Share

Comments

  1. descheleschilder zegt

    Wauw! Een kosmische kerstboom met stralende ballen! Alleen de piek hangt er wat zielig bij! Arie. ook jij fijne, kosmische feestdagen gewenst! Ik ga een sneetje stol doen met mijn liefje!
    P.S. Leuk die sneeuw! Toch een witte kerst!

Speak Your Mind

*