26 mei 2024

Zo, die is binnen

Vandaag heb ik in een zonovergoten Leiden de halve marathon gelopen. Samen met een vriend die afgestudeerd sterrenkundige is, maar daar nooit verder in is gegaan. Enige tijd terug besteedde ik al aandacht aan die marathon in de ‘sleutelstad’, niet omdat een (halve) marathon nou zo’n bijzonder astronomisch onderwerp is, maar vanwege de medaille. Op de medaille van dit jaar prijkt namelijk de oude Leidsche Sterrewacht (zonder ‘n’), plus enkele welbekende sterrenbeelden. De sterren op de medaille schijnen ook nog een glow in the dark effect op te leveren. Nadat ik de halve marathon had gelopen ontving ik die bijzondere medaille – hierboven zie je ‘m. Die krijgt een mooi plekje in mijn prijzenkast, ahum…. Oh ja, eerst even vanavond onder de dekens dat effect uitproberen. 😀

Share

Comments

 1. Paul Bakker zegt

  Dat is een mooie trofee, Arie!

 2. Fijn om te weten dat mensen die ’s nachts omhoog kijken overdag naar voren kijken

 3. Monique zegt

  Echt een mooi aandenken, Arie! Mijn man heeft in 1990 de hele marathon in Rotterdam gelopen. Het was die dag bloedheet. Hij trainde destijds om het in 3 uur en 30 minuten te halen, maar deed er 3 uur en 45 minuten over.

  Nou was dat in die tijd niet met van die digitale bandjes zodat je precies weet wat je gelopen hebt. Het duurde toen al ruim 7 minuten voordat hij echt kon hardlopen met al die hardlopers voor hem Hopeless Monique Smiley

  En ik ging met mijn jongetjes metro in en uit naar het volgende punt waar papa zo ongeveer langs zou komen SmilingMonique

 4. Leuk! Ik ben van plan om volgend jaar ook de marathon van Rotterdam te lopen. Nou ja, dat is mijn voornemen, laat ik niet op de zaken vooruit lopen. Die 3.45 is een hele knappe tijd hoor, dat ga ik echt niet redden. De halve marathon doe ik in iets meer dan twee uur (2:04 bij de CPC in maart in Den Haag, 2:06 in Leiden zondag – ik liep niet zo hard zondag vanwege een hamstring blessure waarmee ik afgelopen maand ‘liep’).

 5. Rinus Rekkers zegt

  Een mooie prestatie Arie. Gefeliciteerd en wel verdiend Die medaille.

 6. In mijn nieuwe hamstring theorie is tijd relatief Arie, zolang je de eindstreep maar haalt :-).

 7. Hamstring theorie, hahaha, die houden we erin! 😀

Speak Your Mind

*