1 maart 2024

Het maantje, Venus en Jupiter

Gisteravond maakte ik kort na tienen ’s avonds in Altea (Spanje) deze foto. Rechts zie je de maansikkel (de maan was voor 16% belicht, op de foto lijkt de maan door overbelichting ‘voller’ te zijn), daaronder staat Venus en helemaal links staat Jupiter. Links van Jupiter was Mars aan de hemel te zien, maar die kreeg ik er niet in één keer op. Tussen Venus en Jupiter staat nog een ster, op dezelfde hoogte ongeveer als de maan. Da’s Spica, de hoofdster van het sterrenbeeld Maagd. Een mooie astronomische vangst, zo met een smartphone. Alleen die ene toevallig passerende Perseïde ontbreekt nog. 

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Mooie foto, Arie.

  2. Avatar foto Paul Bakker zegt

    Mooi, zeker voor zo’n klein smartphone-lensje. En helemaal goed. haha.

Speak Your Mind

*