29 mei 2020

Melkweg gefotografeerd vanaf mijn vakantiebestemming Cyprus

Tijdens mijn zomervakantie vorige week op Cyrpus heb ik een drietal avonden een donker plekje gezocht om de Melkweg te fotograferen. Hieronder een aantal afbeeldingen van het resultaat. De plekken waren niet bijzonder donker, maar donker genoeg voor een mooie foto en we konden de Melkweg heel duidelijk zien.

Deze foto’s heb ik gemaakt met mijn Canon 5D mark2. De eerste foto is gemaakt bij Aphrodites rots met een 35mm Samyang lens, F1.4, ISO6400 en 15 sec belicht. De tweede foto bij Agios Georgios haven met een Sigma lens 15-30mm op 15mm, F3.5, ISO6400, 30 sec belicht. De derde foto is gemaakt met een Canon 200D met standaard kit-lens van 18-55mm op 18 mm F4.0, ISO3200 met 20 sec belicht.

Melkweg vanaf strandje bij Aphrodites rots, zuid-west Cyprus

 

De Melkweg vanaf haventje bij Agios Georgios, zuid-west Cyprus

 

Sterrenkijken op Cyprus

Ik heb op alle drie de avonden een paar uur lang foto’s gemaakt met 2 verschillende fototoestellen om daarvan later een time-lapse filmpje  te kunnen maken.

Tijdens een van onze nachten kregen we ook bezoek van de politie die met zwaailichten kwam aanrijden om te zien wat wij daar aan het doen waren.

Verder hebben we een aantal keren een bijzonder heldere vuurbol gezien waarvan er een zelfs wel 30 sec lang een nalichtend spoor achterliet. Helaas net buiten beeld van de camera gebleven.

Comments

  1. Wowie Jan, adembenemend mooie foto’s zeg. Ik ben ook benieuwd naar de timelapse die je daar geschoten hebt.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: