6 december 2023

Amazon presenteert: ‘Blue Moon’

Het wordt zowaar nog druk op de maan de komende jaren. Nu heeft ook Jeff Bezos oprichter en eigenaar van Amazon.com en zijn privé-ruimtevaartbedrijf Blue Origin aangekondigd op de maan te gaan landen en wel met de Blue Moon maanlander. Bezos heeft drie jaar aan Blue Moon gewerkt.

Blue Moon maanlander credits; Blue Origin

Het voertuig kan maximaal 6,5 ton aan lading meenemen. Maanlandingen staan weer in de aandacht nadat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence de NASA in maart uitdaagde om in 2024 de eerste vrouw op de maan te zetten. “Wij kunnen helpen om die deadline te halen”, verklaarde Bezos donderdag bij de presentatie van Blue Moon. De eigenaar van Blue Origin vertelde niet op welke plaats op de maan hij wil landen. Eerder verklaarden vertegenwoordigers van Bezos’ ruimtevaartbedrijf dat de Shackleton-krater op de zuidpool van de maan een interessante plaats zou zijn. Bezos wees er tijdens zijn presentatie op dat er water in de vorm van ijs is op de polen van de maan. Dat kan van pas komen, volgens Bezos, omdat de motor van de Blue Moon, de BE-7, op vloeibare waterstof werkt. “Uiteindelijk zullen we in staat zijn om deze voertuigen bij te tanken op de oppervlakte van de maan.”  Voor de maanlander hebben zich reeds zes klanten gemeld, allen academische instituten. Credits; CNN / NBC / Bright

Share

Comments

 1. Ik kwam deze nog tegen. Staat vandaag in de NRC. 😀

  • Avatar foto Angele van Oosterom zegt

   Ja, leuk! Maar, en je kent hem misschien wel al, er is ook nog deze (uit ‘SpaceX’ van Eric Seedhouse) “What is the fastest way to become a space millionaire?” En antwoord: “To start as a billionaire!”

   • Enceladus zegt

    Die is gebaseerd op de uitspraak van voormalig Formule 1-team eigenaar Eddie Jordan, die zei: ‘Hoe wordt je miljonair in de Formule 1? Door als miljardair een Formule 1-team te beginnen. Hij sprak deels uit eigen ervaring…

    Groet,
    Gert (Enceladus)

    • Avatar foto Angele van Oosterom zegt

     In 2023 zullen we het wel te weten komen als de Japanner Yusaku Maezawa (vermogen geschat op 2.9 mlrd USD) naar de maan gaat met zijn negen gasten. Maar bij zo een F1 team vliegt het ook het raam uit…:)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d