30 november 2023

Video; Starship prototype voltooit eerste ‘off the leash’ hopper test

Het eerste Starship prototype ‘Starhopper’, die opgesteld staat op de SpaceX testlocatie van Boca Chica, Texas  heeft vandaag zijn eerste hopper test voltooid. Daarbij was het gevaarte, dat nu i.t.t. vorige keer niet met kabels aan de grond verankerd was, slechts even van de grond maar als het goed is zal deze hopper test over zo een twee weken herhaald worden waarbij het de bedoeling is dat deze rond de 200 meter hoog gaat. Het is Starhoppers voorbereiding op weg naar de sub-orbitale vlucht die voor eind dit jaar gepland staat.

Starhopper te Boca Chica, Texas credits; SpaceX via CNN

Nadat twee weken geleden de Raptor motor op de hopper werd geplaatst leek alles klaar voor zijn eerste ‘untethered’ test waarbij het toestel 20 meter van de grond zou komen, iets zijwaarts gaan en weer landen. Maar een explosie bij de static fire test van de Raptor gooide roet in het eten. Ook gisteren was er nog een tegenvaller, bij ontsteking van de motor brak er brand uit op het lanceer pad. Echter vandaag ging het bij de eerste ‘off the leash’ test beter. Een grotere hoogte, 200 meter, hoptest is gepland voor over twee weken. Het werk ondertussen aan Starships orbitale versie, met een meer aerodynamische neuskegel en roestvrijstalen dikkere buitenhuid is ook in volle gang. Een uitvoerige presentatie van SpaceX over het ‘super-heavy’ Starship bedoeld voor interplanetaire reizen, is gepland zodra de eerste sub-orbitale ruimtevlucht voltooid is, hopelijk eind dit jaar. Bron; Elon Musk Twitter / New Atlas

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: