16 april 2024

Publiekslezing Volkssterrenwacht Bussloo te volgen via live stream 20 maart en 27 maart

Volkssterrenwacht Bussloo gaat de publiekslezing live streamen.

Door de sluiting van alle publieke ruimtes zijn medewerkers van de sterrenwacht de afgelopen dagen hard aan het werk geweest om de publiekslezingen van de komende twee vrijdagavonden toch doorgang te laten vinden, via een live stream.

Frank Vermeulen zal vrijdag 20 maart het publiek thuis alles vertellen over de Big Bang voor beginners. Alex Scholten is te zien op de stream op 27 maart over wintertijd en zomertijd. Het publiek kan thuis de lezingen volgen op de computer, laptop, tablet of telefoon. Op de gratis link http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht zijn de lezingen te volgen. Deze link staat ook op de website en de Facebookpagina van de sterrenwacht.

Een uniek moment voor de bezoekers van de sterrenwacht, maar ook voor alle geïnteresseerden in Nederland. De live stream is voor iedereen gratis te bekijken. Nadat de beginnerscursus bij wijze van proef al via een stream werd aangeboden door de VSB, is besloten om dit ook te organiseren voor de komende twee publiekslezingen. Daarna bekijkt de sterrenwacht welke publiekslezingen er nog meer in aanmerking komen.

De live stream via http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht begint om 20.00 uur. De gebruikelijke tijd. Kom niet naar de sterrenwacht. Die is en blijft voorlopig gesloten voor publiek in verband met het Covid-19 virus. De opnames voor de live streams worden op een andere locatie opgenomen. Kijken met de telescopen is dus ook niet mogelijk.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo, http://www.youtube.com/Volkssterrenwacht of telefonisch via (0571) 262006.

Share

Comments

 1. Monique zegt

  Mooi dat het is te volgen voor alle geïnteresseerden in Nederland, maar waar zo’n sneeuwbaleffect toe kan leiden (mediahypochondrie) 😕 Zeventien miljoen Nederlanders (17.000 000), 58 mensen in Nederland door Covid-19 overleden.

  Op een doorsnee dag (24-08-2017)

  Bron: CBS, https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisatie/2017/34/op-een-doorsnee-dag

  • Om er even naast te zetten: in 2018 zijn er tussen de 420.000 en 450.000 mensen gestorven t.g.v. malaria.
   Nu, op de eerste dag van het voorjaar, sterft er iedere twee seconden een kind t.g.v. malaria.
   Het is, denk ik, vooral de economische impact van corona die het verschil maakt.

 2. Frank Vermeulen zegt

  Wat heeft dit te maken met een presentatie over de Big Bang? Ik zie het verband met mediahypochondrie niet…
  Het enige verband dat ik met corona zie, is dat er een creatieve oplossing is gevonden om het publiek van de sterrenwacht toch zijn wekelijkse informatie te geven…

  • Monique zegt

   Frank, ik lees in de blog “Kom niet naar de sterrenwacht. Die is en blijft voorlopig gesloten voor publiek in verband met het Covid-19 virus.”
   Daarom is het mooi dat de presentatie over de Big Bang toch te volgen is.

   Mediahypochondrie slaat niet op de presentatie over de Big Bang, dat lijkt mij duidelijk.
   Ik doelde op de media in het algemeen. De manier waarop het gebracht wordt plus een tandje heftiger door virologen voorspellingen uit te lokken, het liefst met cijfers.

   Ik heb in de Astrocorner een video van Kurzgesagt – In a Nutshell over: ‘Het Coronavirus Uitgelegd’ geplaatst.
   Het is niet mijn bedoeling dat we hier off-topic gaan door dat virus 😉

Speak Your Mind

*