3 maart 2024

Supernova SN2020jfo in M61 vastgelegd.

Er is weer een Supernova waar te nemen aan de sterrenhemel. Meerdere Astrofotografen hebben deze inmiddels al vastgelegd.

Supernova 2020jfo schijnt deze genoemd te worden en wederom in sterrenstelsel Messier 61 in sterrenbeeld Maagd. Wederom? Jawel, want in 2014 rapporteerde Arie Nouwen ook al over een Supernova in M61.

Gisteravond poging gedaan deze vast te leggen en dat is goed gelukt. 80 minuten belicht in stappen van 10 minuten. Langer ging voor mij niet want toen verdween het object alweer achter de bomen naast mijn huis. Hieronder het resultaat.

Supernova 2020jfo in sterrenstelsel Messier 61 in sterrenbeeld Maagd

Share

Comments

  1. Tsjonge, in die blog in 2014 noemde ik ook al zes eerdere supernovae die in M61 waren verschenen. Dit is dus nummertje acht in nog geen 100 jaar tijd. Boehoehoe, waarom zien wij er maar geen een in ons eigen Melkwegstelsel? Maar goed, het is een hele mooie foto van M61 en de supernova Jan!

  2. Jan Brandt zegt

    Jantjooohhh, waarde…snik..long time no see astro-collega….kek geschoten!! Ben ook alweer een paar keer op astrofotografisch oorlogpad geweest…tot twee keer toe ook nog eens in het sterrenbeeld Maagd nota fucking bene….(astroblogje is bijna klaar)….maar deze supernova is…boehoehoe….even helaas helemaal langs mij heen geglipt. Nou ja….c’est la vie…en het maakt jouw opname er niet minder fraai door! Zo…en nu…mijn blog(je) op het net net slingeren!

Speak Your Mind

*