17 april 2024

Volg hier live de lancering van de Artemis I missie – maandag 14.33 uur

Artemis I op het lanceerplatform, klaar voor de lancering. Credit: NASA/Joel Kowsky.

Maandag 29 augustus om 14.33 uur is het zo ver: de Artemis I maanmissie zal dan lanceren! De SLS (Space Launch System) raket en daar bovenop de European Service Module en de Orion capsule staan al helemaal klaar op NASA’s Kennedy Space Center op lanceerplatform 39B in Florida, VS. Het gebied van KSC wordt weliswaar de laatste dagen geteisterd door zwaar onweer, met zelfs enkele blikseminslagen in de torens 1 en 2 rondom het lanceerplatform, maar vooralsnog is er een kans van 70% dat de lancering doorgaat. Als dat zo is kan iedereen de lancering hieronder live volgen.

Bron: NASA.

Share

Comments

 1. Ik las ergens dat de kosten zo’n 4 miljard dollar per Artemis-vlucht zijn. Geen koopje dus.

 2. Jos van der Plicht zegt

  zouden ze ook kunnen besteden aan wereldvrede

  • Enceladus zegt

   Want vrede kun je kopen? Lijkt me toch niet. Bovendien heeft – tot recent – het gezamenlijk gebruik van ISS wel degelijk bijgedragen aan onderling begrip en dus misschien ook wel aan vrede. Verder denk ik dat nieuwe maanreizen en hopelijk in de jaren dertig reizen naar Mars als een gezamenlijk doel van de mensheid worden gezien. Is dat geen vredige gedachte?

   Groet,
   Gert (Enceladus)

 3. jan brandt zegt

  Het menselijk ras en wereldvrede???
  Afgezien van het droevige feit dat het menselijk ras daar tot op heden nog steeds niet erg toe in staat is gebleken, vind ik persoonlijk dan ook nog eens dat zoiets als wereldvrede niet met dikke bedragen aan dollars zou moeten worden afgedwongen…maar gewoon van eigens zou moeten opbloeien.
  Oh ja…..enne….dan toch maar liever 4 miljard dollar aan belastinggeld van ons allen besteed aan iets wat de menselijke ontdekkingsdrang prikkelt en wat voorlopig gelukkig ook nog steeds redelijkerwijze zonder geweld gepaard lijkt te gaan.
  Bovendien is de NASA….. en dus ook het Universum…..in principe “van ons allemaal” en dat voelt voor mij persoonlijk voorlopig dan nog net effe iets beter dan geprivatiseerde ruimtevaart bedreven vanuit het (trouwens net zoals het evenzo achterhaalde communistische) verdorven kapitalistische “greed is good” grondbeginsel. Maar goed….wie ben ik nu helemaal???
  Omdat ik vandaag 61 geworden ben en dus een echte Apollo-jongere ben, vind ik waar de NASA nu mee bezig is natuurlijk ook vanuit sentimenteel nostagisch oogpunt best wel heel erg geweldig….Apollo is dood…lang leve Artemis!!!

Speak Your Mind

*