19 juli 2018

Bewijs gevonden van vroegere botsing van Andromedastelsel

Bewijs van vroegere botsing van het AndromedastelselSterrenkundigen hebben mogelijk het bewijs gevonden van een botsing die het Andromedastelsel, de buurman van ons eigen Melkwegstelsel, zo’n 700 miljoen jaar geleden heeft meegemaakt. In de buitenste regionen van het Andromedastelsel (ook wel genoemd M31) heeft men zogenaamde sterassociaties ontdekt, die op grond van hun eigenschappen niet oorspronkelijk tot dit stelsel hebben behoord, maar eerst deel uitmaakten van een dwergstelsel. Associaties zijn een soort van open sterrenhopen, waarbij de sterren zich allen in dezelfde richting voortbewegen. De botsing die het Andromedastelsel in het verleden onderging

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.