21 juli 2018

Vrijdag a.s. lezing bij Huygens over exoplaneten

Een symposium over exoplaneten

Komende vrijdag 23 november is er bij Huygens in Papendrecht een lezing over het interessante onderwerp “Exoplaneten”, een onderwerp dat de laatste jaren door de ontdekking van vele exemplaren veel in de belangstelling staat. De lezing wordt gegeven door de heer Ignas Snellen, astronoom en universitair hoofddocent van Sterrewacht Leiden. Hij bestudeert planeten buiten ons zonnestelsel. Er volstrekt zich een ware revolutie in de studie naar extrasolaire planeten. Nog geen vijftien jaar geleden waren de acht planeten in ons eigen zonnestelsel de enige die we kenden. Sinds de ontdekking van planeten rondom andere sterren rollen we van de ene verrassing naar de andere. In deze lezing wordt een overzicht gegeven van de stand van zaken. We komen steeds dichter bij de ontdekking van een tweeling Aarde en de grote vraag zal zijn of er mogelijk leven op zo

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.