17 juli 2018

Deze krater op de maan is hooguit 41 jaar oud


We denken wel eens dat de maan een grijze, stoffige, statische bol aan de hemel is, waar de afgelopen miljarden jaren niets meer is gebeurd, waar veranderingen niet voorkomen. Maar niets is minder waar, ook de maan blijkt continue te veranderen. Neem bijvoorbeeld de witte krater hierboven, in 2009 gefotografeerd met NASA’s

Reacties

  1. Jos Haring zegt:

    Mmmm…. je zou toch zeggen dat er tijdens meteorenregens nogal wat inslagen voorkomen. Maar die zijn mogelijk te klein om zichtbaar te zijn.

  2. Ja, dat zou je toch wel denken. Of kleine planetoïden van enkele meters doorsnede? De aarde wordt af en toe nog wel eens benaderd door dergelijke grote griezels eh… kiezels uit de ruimte, dus waarom de maan niet? En wij hebben dan nog een atmosfeer die ons enigszins beschermd, maar de maan heeft dat niet, dus daar kan het spul ongehinderd vallen en kraters veroorzaken. Best kans dat als we nog wat vaker en beter naar de maan kijken dat we dan meer verse kraters tegenkomen.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.