20 juli 2018

Kosmische snaren: het zoeken naar defecten in de structuur van het heelal

Cosmic Strings

Simulatie van kosmische snaren en de resulterende energiedichtheid

Topologische defecten in de ruimte zouden een fractie van een seconde na de oerknal kunnen zijn ontstaan. Simulaties van deze wormachtige structuren en een vergelijking tussen de simulaties en de kosmische achtergrondstraling zouden het bestaan ervan kunnen bewijzen.

Topologische defecten zijn geen zeldzaamheid: vooral op het gebied van faseveranderingen van vaste stoffen vormen ze een algemeen fenomeen. Vooral in kristallen kunnen ze voorkomen: als een deel van een kristal een faseverandering (m.a.w. een reorganisatie van het kristalraster) niet voltooit, ontstaat er een topologisch defect. Kosmische topografische defecten vormen een soortgelijk fenomeen: ze worden geacht te ontstaan als er een faseverandering optreed in het vacu

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.