22 juli 2018

Kosmonaut en beoogd ISS-commandant Joeri Lonchakov trekt zich terug

Joeri Lonchakov

Joeri Lonchakov

Je zou denken dat ruimtevaarder het mooiste beroep van de wereld is, zeker als je commandant kan worden van het internationale ruimtestation ISS. Maar kosmonaut Joeri Lonchakov (48) – beoogd commandant van het ISS van expeditie 44 in mei 2015 – heeft zich teruggetrokken. Zelf wil hij niet vertellen waarom hij dit heeft gedaan, maar het hoofd van het Russische ruimtevaartorganisatie Energia, de voormalige kosmonaut Sergei Krikalev, heeft gezegd dat Lonchakov een betere baan heeft gekregen. Lonkachov is drie keer eerder in de ruimte geweest: in 2001, toen hij met de

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.