22 juli 2018

ALMA brengt ‘koudste plek in het heelal’ in beeld

Deze opname van de ALMA-telescoop toont de ware (cilinder)vorm van de Boemerangnevel. Op de achtergrond is de blauwe zandloperstructuur te zien zoals deze in zichtbaar licht wordt waargenomen. (Bill Saxton; NRAO/AUI/NSF; NASA/Hubble; Raghvendra Sahai)

Deze opname van de ALMA-telescoop toont de ware (cilinder)vorm van de Boemerangnevel. Op de achtergrond is de blauwe zandloperstructuur te zien zoals deze in zichtbaar licht wordt waargenomen. (Bill Saxton; NRAO/AUI/NSF; NASA/Hubble; Raghvendra Sahai)

Astronomen hebben met de ALMA-submillimetertelescoop in het noorden van Chili gekeken naar de Boemerangnevel, die tot de koudste objecten in het heelal behoort. De temperatuur van het gas in deze jonge planetaire nevel ligt maar

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.