19 juli 2018

Hubble ziet twee exoplaneten met een dicht wolkendek

Voorstelling van een exoplaneet met een dicht wolkendek bij een andere ster

Voorstelling van een exoplaneet met een dicht wolkendek bij een andere ster

Met behulp van de Hubble ruimtetelescoop hebben sterrenkundigen aanwijzingen gevonden dat twee exoplaneten een atmosfeer hebben, waarin een dicht wolkendek voorkomt. Het gaat om de planeten GJ 436b, 36 lichtjaar van ons vandaan in het sterrenbeeld Leeuw, en GJ 1214b, 40 lichtjaar verderop in het sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus). Tot nu toe was er verwarring over de aard van de atmosfeer van beide planeten: ze hadden een hoge en dichte wolkenlaag, die de atmosfeer ondoorzichtig maakte

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.