22 juli 2018

Chinees duo Chang’e 3 en Yutu wakker gemaakt na lange maannacht

Yutu gefotografeerd door Chang'e 3 op 15 december 2013 (Credit: Chinese Academy of Sciences)

Chang’e 3 en Yutu, wakker worden!” Zoiets moet deze week geroepen zijn, toen de vluchtleiders van het Chinese duo, dat sinds de landing op 14 december 2013 in de Regenboogbaai op de maan verblijft, na een lange maannacht uit hun sluimertoestand werden gebracht. Kort voor Kerst werden Chang’e 3 en Yutu in die toestand gebracht vanwege het invallen van de maannacht, die daar vanwege de rotatie van de maan maar liefst 14,77 dagen duurt. Gedurende die nacht daalde de temperatuur tot maar liefst -180

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.