22 juni 2018

Tim Peake en Tim Kopra veilig teruggekeerd in ISS na ruimtewandeling

peake_selfie

De selfie die Tim Peake nam tijdens zijn eerste ruimtewandeling

Gisteren hebben de Britse ESA-astronaut Tim Peake en zijn Amerikaanse NASA-collega Tim Kopra een ruimtewandeling gemaakt, een EVA (‘extravehicular activity’) die bedoeld was om een defecte stroomregelaar te vervangen en kabels aan te leggen en die in totaal 4 uur 43 minuten duurde. De ruimtewandeling had eigenlijk nog wat langer moeten duren, maar omdat Kopra op een gegeven moment een kleine hoeveelheid water in zijn helm zag, een verschijnsel waar de Italiaanse astronaut Luca Parmitano bij een ruimtewandeling in 2013 de schrik van zijn leven van kreeg, werden Tim & Tim naar binnen geroepen en om 18.31 uur Nederlandse tijd eindigde hun ruimtewandeling. Het vervangen van de eenheid was gelukt. Het losmaken van alle schroeven daarvan

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.