22 juni 2018

Wil je röntgenstraling van zwarte gaten fotograferen, krijg je noorderlicht te zien

Integral_s_X-ray_view_of_Earth_s_aurora_node_full_image_2

Normaal gesproken is de Europese

Reacties

  1. Enceladus Enceladus zegt:

    Hoe intens is die röntgenstraling? Krijgen de bewoners van Lapland gedurende hun leven een portie straling te verwerken dat schadelijk is? Of meet deze satelliet zo precies, dan hij zeer kleine hoeveelheden kan waarnemen?

    groet,
    Gert (Enceladus)

  2. Dat laatste is het geval, de röntgenstraling treedt op in de bovenste delen van de atmosfeer, maar hij dringt niet door de atmosfeer heen. Net zoals de andere hoogenergetische röntgenstraling uit het heelal. Gelukkig voor ons.

Laat wat van je horen

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.