20 juni 2018

Zesde man op de Maan overleden

Edgar Mitchell

Op donderdag 4 februari 2016 is in West Palm Beach in Florida de gewezen Amerikaanse ruimtevaarder Edgar Mitchell overleden. Mitchell maakte in februari 1971 deel uit van de Apollo 14 ruimtevlucht en wandelde samen met astronaut Alan Shepard op het oppervlak van de Maan. Mitchell overleed een dag voor de 45ste verjaardag van Apollo 14 ruimtevlucht.

Mitchell werd in 1930 geboren in Texas en studeerde wetenschappen aan het Carnegie Institute of Technology in Pittsburgh. Na zijn studies trad Edgar Mitchell in 1952 in dienst bij de United States Navy waar hij testpiloot werd. Vervolgens studeerde Mitchell verder en promoveerde hij aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de luchtvaarttechniek. Uiteindelijk werd Edgar Mitchell in 1966 geselecteerd door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA als astronaut en werd hij back-up astronaut tijdens de Apollo 10 missie.

Mitchell

Reacties

  1. Monique Monique zegt:

    Het is een hele leeftijd, maar ik schrok toch wel even. Edgar Mitchell…goh zeg. Een aantal jaren terug keek ik ervan op dat iemand als Edgar Mitchell zo openlijk over buitenaards leven sprak. Ook wat hij wist over het Roswell UFO incident stak hij niet onder stoelen of banken.
    Ik heb een filmpje gevonden waarin langskomt dat ir Coen Vermeeren van de TU-Delft (1:41) en Edgar Mitchell hebben geskypet over het UFO fenomeen.
    https://youtu.be/kH0C1kLC1Lc

    Edgar Mitchell, een bijzonder mens.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.