13 november 2018

Plan voor een maantelescoop

de Maan als lokatie voor een grote radiotelescoopGisteren stond er in het AD een aardig artikeltje over Nederlandse sterrenkundigen die een plan hebben voor een maantelescoop. Het plan is om binnen tien jaar op de Maan een radiotelescoop neer te zetten die ongehinderd door het ontbreken van een dampkring en de afwezigheid van storend radioverkeer radiosignalen uit de ruimte kan ontvangen. Aldus wetenschappers van het instituut Astron in Dwingeloo. Die willen samen met het Duits-Franse lucht- en ruimtevaartbedrijf EADS de radiotelescoop op de Maan gaan bouwen. De telescoop zou op de achterkant van de maan moeten worden gebouwd, geheel in de radiostille kant van onze naaste buur. De radiotelescoop zou bestaan uit 25.000 sensoren die door een onbemand ruimtevaartuig op de maan worden geplaatst en die tesamen

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.