21 september 2018

“May the fourth be with you”

H.G.Well's tijdmachineVandaag, 4 mei, kijken we terug in de tijd. Op dodenherdenking herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen sindsdien waar Nederlanders bij betrokken waren. Bij de herdenking op de Dam legden 61 kinderen een bloem op het nationaal monument, omdat het 61 jaar geleden is dat WOII afliep.
De tijd is ook onderwerp waar het Amerikaanse tijdschrift Scientific American in een speciale Engelstalige editie aandacht aan besteedt. In 14 interessante artikelen worden alle aspecten van tijd belicht. Zo zijn er twee artikelen van de hand van de bekende wetenschapper en auteur Paul Davies, over het mysterieuze vloeien van de tijd en over tijdmachines. In dat laatste artikel komt Davies te spreken over wormgaten, tunnels die twee lokaties in de ruimte met elkaar verbinden. Wormgaten zouden theoretisch de mogelijkheid bieden om terug te reizen in de tijd. Maar ja, zie maar eens ergens in het heelal een wormgat te vinden en probeer daar vervolgens maar eens heelhuids doorheen te vliegen. Interessant is Davies’ suggestie dat een volgende generatie deeltjesversnellers wellicht in staat is om wormgaten te produceren. Kijk, dat zet tenminste zoden aan de dijk! De relativiteitstheorie van de heer Einstein is trouwens duidelijk over tijdreizen naar de toekomst: dat kan sowieso en het is nog een stuk makkelijker dan tijdreizen naar het verleden. Kwestie van proberen zo snel mogelijk te reizen, zodat de lokale tijd van de reiziger langzamer gaat lopen dan van de achterblijvers. Je hoeft daar ook niet per s

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.