23 oktober 2018

Snaren leiden tot heftige debatten

Snaren en nog eens snarenGisteren stond er een interessant artikel in de wetenschapsbijlage van NRC-handelsblad over de snaartheorie. Niet eens over de natuurwetenschappelijke kant van deze theorie, maar meer over het geruzie tussen wetenschappers die momenteel het debat beheerst. In het artikel komen theoretisch natuurkundigen aan het woord, die in woord en geschrift elkaar te vuur en te zwaard bestrijden: aan de ene kant het ‘voor-kamp’, degenen die de snaartheorie zien als het fundament voor de uiteindelijke ‘theory of everything’ (TOE), en aan de andere kant het ‘tegen-kamp’, degenen die de snaartheorie zelfs niet als het begin van een theorie of model erkennen. Naast de theoretici zijn er ook de experimentalisten. Hun kritiek is vooral dat de theoretici teveel in de boeken gedoken zitten en te weinig kijken of de gegevens hun idee

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.