21 maart 2019

Het kan altijd erger

Voorblad van Gentil's boek over z'n reis naar IndiaEr zijn van die momenten dat je als (amateur-)sterrenkundige graag een bepaalde gebeurtenis wilt zien, maar dat door de

Reacties

 1. http://paula zegt

  de zonsverduistering van 1999 heb ik volgens mijn nog foto’s van,
  maar ik zat gewoon in mijn tuin ervan te genieten,
  jammer van je reis naar noord Frankrijk.

  bedankt weer !!!

  tot volgende week!!!

  groetjes Paula……….x

 2. Ehh.., maar was íe in je tuin ook totaal verduisterd ❓ In Nederland vast niet.

 3. http://Jan%20Brandt zegt

  Ach ja….die Vernus-expeditie,he..! Welk een onvergetelijke fraaie “memorie” C.Q. ervaring was dat toch!!
  Ik wist namelijk tot op dat moment nog niet dat ik uit pure chagrijn, naast het ventileren van de nodige uit heftige frustratrie onstane krachttermen, ook nog eens in staat was om tegelijkertijd een heel pak koekjes te verzwelgen!!!
  De chauffeur in kwestie, Uw nederig schrijver dezes, had namelijk als enige braaf en taakbewust (het veilig vervoeren van mens en telescoop) de gehele rest van de blijkbaar kraakheldere na-nacht zeer oncomfortable liggen pitten op de achterbank van dat (leuke oranje) volkswagenbussie.
  Deze ranzige combinatie van vele (toen nog zeer onervaren en dus zware) kilometers samen met de gemiste heldere na-nacht plus superfrustrerende cummulus interuptus was mijn eerste brute confrontatie met het verschijnsel “aan tijd en plaats gebonden astronomische gebeurtenissen”.
  Het waarnemen van dit soort verschijnslen (waaronder ook die zo hopeloos opgehemelde zonsverduisteringen) is een tak van sport die ik (en zeker na die net zo dramatisch verlopen zonsverduitering van 1999)sindsdien echt definitief heb afgeschaft!….Dan maar GEEN zonsverduistering gezien in mijn leven, nou en…!!??
  Maximaal zes minuten lol weegt echt niet op tegen het risico van “een jaar lang van frustratie aan de valium”.
  Lekker relaxed ongepland opportunistisch Deep-sky waarnemen, da’s beter voor je hart!!
  Maar..eh…die Venus-koekkies waren wel lekker, hoor!!

  (nu) relaxte groetjezz van de ex-chauffeur

 4. Ha die Jan. Ja dat waren nog eens tijden, 25 jaar geleden. Pink Floyd op de autoradio (of Mike Oldfield’s Tubular Bells) en dan uren reizen om uiteindelijk een vervelende rotwolk te aanschouwen. 🙂
  Wanneer gaan we weer een eclips bekijken?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: