15 november 2018

Noord-Amerikanevel via de autoguide

ngc7000_pp.jpgVan de bekende amateur-astrofotograaf Peter Pulles uit Arkel kreeg ik dit weekend een foto van de Noord-Amerikanevel1, die hij met behulp van de autoguide-techniek heeft gevolgd. Bij die techniek wordt een webcam op de telescoop gekoppeld aan een laptop, waarop autoguide-software staat. Met die software wordt voortdurend een volgster in de gaten gehouden en de telescoop gecorrigeerd. Op internet is dat soort software volop verkrijgbaar, deels freeware, deels commercieel. Peter maakte gebruik van PHD Guiding, freeware

Noten
 1. de welbekende emissienevel NGC 7000 in Zwaan, gelegen op een afstand van 2.200 lichtjaar []

Reacties

 1. paula zegt:

  nee hier geen commentaar op,maar…..
  EEN PRETTIGE VAKANTIE!!!!

  PAULA

 2. Hoi Paula,

  Thanx!

  Grz,

  Adrianus

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.