22 oktober 2018

Dinosauruskiller deel van een familie

Wat hoogtepunten eh.. dieptepunten van de familie BaptistinaDe planeto

Reacties

 1. jacqueline zegt:

  Je schrijft dat toen die planetoïden terecht kwamen in de binnenste regionen van het zonnestelsel, dat tot een toename van de inslagen leidde in de laatste 150-100 miljoen jaar op o.a. Aarde. Verspreid over zoveel jaar>>>niet allemaal tegelijkertijd. Dat kan dan niet voor 1 giga-stofwolk van iridium zorgen…
  Of moet 1 grote inslag dat in z’n uppie voor elkaar hebben gekregen (is het mogelijk dat zo’n inslag de HELE AARDE IN 1X met een stofwolk van iridium bedekt???????? )
  Tja, je was er ook niet bij toen t gebeurde natuurlijk! 😉

  Je hebt t over krater Tycho op de maan>>>betekend dat dat er op de maan ook zo’n laagje van iridium te vinden is?

 2. Ja, de K/T impactor, de 10 km grote planetoïde die 65 miljoen jaar geleden insloeg, zorgde in z’n eentje voor dat dunne laagje Iridium. Het is over de hele wereld teruggevonden in exact dezelfde laag met dezelfde ouderdom. Op de maan zou dat ook terug te vinden moeten zijn, maar ik heb geen idee of de astronauten er toen naar gezocht hebben of dat het in de teruggenomen maanstenen te vinden is.

 3. jacqueline zegt:

  Eigenaardig dat dat laagje over de hele aarde hetzelfde is dan. Je zou toch verwachten dat op de plaats van de inslag méér van dat goedje moet liggen dan aan de andere kant van de aarde.
  Weet jij of er ergens een verslag van dat onderzoek te bekijken is? Ik zou graag willen weten hoe dat er dan uit moet hebben gezien….
  (errrrrug he, altijd nieuwsgierig!!!!! 🙂 )

 4. Kijk hier maar es. Op de Nederlandse wikipedia staan ook vermeldingen (zoek maar es op iridium), maar die zijn niet zo uitgebreid.

 5. jacqueline zegt:

  Ik wist niet dat de hoeveelheid info per taal verschillend was, dus bedankt voor de tip!!!!
  Ik vond op internet nog wat over de dino-killerrrrrr….
  http://www.dinosaurus.net/AlgemeneInfo/Uitsterven/uitsterven1.htm

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.