19 september 2018

Zonnewijzers, zonneuitbarstingen en afgehakte staarten

Staart van komeet Encke wordt afgesnedenZoals inmiddels bekend mag worden verondersteld viert vandaag de ruimtevaart z’n vijftigste verjaardag. Ik heb daar maandag aandacht aan besteed, dus ik ga dat niet allemaal herhalen. Wat ik wel even wil melden is dat morgenavond bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht een lezing zal worden gegeven door Ir.H.J.Hollander over zonnewijzers. Niet echt een onderwerp dat mij persoonlijk boeit, maar wie weet kan dat wel veranderen. Zaterdagavond zal ik er

Reacties

  1. Jacqueline zegt:

    Ja, echt bijzonder!!!!!
    Ik zag het ‘afgehakte staart-filmpje’ maandag, en heb het wel een paar keer afgedraaid, zo leuk dat ‘t is vastgelegt op beeld, dan kunnen wij ook ff meegenieten he!!! 🙂
    De animatie had ik nog niet gezien. Erg leuk, want ik vroeg me al af hoe zoiets in z’n werk gaat!
    Nou, neem morgen maar een extra sterk bakkie koffie dan, om helder te blijven tijdens de zonnewijzer-lezing! (of ‘t helpt…??? 😉 )

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.