15 november 2018

Nog meer Hollandsche plaatjes van 17P/Holmes

p17holmes-resize.jpgZo’n gat in de bewolking heeft toch echt z’n voordelen, want sterrenkundig Nederland heeft er al dagen op gewacht en direct z’n kans gegrepen. Gisteravond kreeg ik van Paul Bakker, ook zo’n Huygenist,

Reacties

 1. Jan Brandt zegt:

  OK, stelletje ranzige geluksvogels….gefeliciteerd met al die mooie kometenplaatjes……maarre U zijt niet de enige die op “kom-eten jacht” zijn geweest want den schrijver dezes en geachte astro-collega Wim Bijl waren geheel gepakt en gezakt met statieven, digitale camera’s ..etc..etc gisteravond in den biesbos ook heel wat van plan……
  Maar…grrrr….helaas schoof er net op het moment van fotograferen een dikke brede band van bewolking tergend langzaam VOOR komeet Holmes…….op dat moment door mij meteen komeet Hommelus genaamd…..en aange zien die band bewolking weinig aanstalte leek te gaan maken om binnen een uurtje of zo weer op te rotten hebben dan maar weer met chagrijn in het lijf alles weer ingepakt en naar huis gereden.
  Wat een rothobby is het soms……nou ja, ik neem maar aan dat dat hemelse spaarlampie nog wel een paar daagies extra daar hoog aan den hemel zal blijven hangen voor een volgende poging!!

  Gefrustreerde groeten,

  Jan
  P.S. Het is overigens niet allemaal kommer en kwel want gisterenmiddag kwam het door mijzelve gereviseerde (lees uit de goede onderdelen twee 40 jaar oude motoren opgebouwde) motor van mijn 38 jaar oude 2CV…(vroeger beter bekend onder de naam “Astoduck”) zonder problemen tot leven. Heerlijk dat geluid en die fijne Al Gore onvriendelijke uitlaatluchten, Hmmmmmm!!
  Het vorige blokje overigens, liep een paar dagen daarvoor, na 150 000km (en da’s heel veel voor zo’n ding!!),eindelijk glorieus in puin op de snelweg!!
  Het blokje is dood, leve het nieuwe blokje!!

 2. Ja kan natuurlijk ook wachten tot Holmes zo helder wordt dat ‘ie gewoon een gat door de bewolking brandt. 🙂 Hè Brandt? Dat zou wel mooi zijn. Over eenden gesproken: ik ben vandaag met vrouw & kidz naar Avifauna geweest. Ook daar veel eenden gezien. Kwak kwak…
  Als je Holmes de volgende keer wèl in het visier krijgt: foto’s met de webcam nemen hè en dan opsturen!

 3. hallo

 4. Hallo Melissa. Zeg ‘t eens 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.