15 november 2018

Zoek je weg in de Mars-database

Zo ziet de webbrowser van de Global Mars Data er uitDe Universiteit van Arizona houdt al jaren een database bij van foto’s die door vele Marsverkenners van de rode planeet zijn verschenen. Deze Mars Global Data is via een webbrowser te bekijken en op gemakkelijke wijze kan je zo’n beetje alle gemaakte foto’s erop terugvinden. De database bevat de foto’s van THEMIS (van de Mars Odyssey), de Viking orbiters, MOC (van de Mars Global Surveyor) en van de Context Imager en HiRISE camera (beiden van de Mars Reconnaissance Orbiter). Je kan foto’s uit de database halen door het ID-nummer ervan in te voeren (zoals PSP_002444_1535 voor de HiRISE), maar ja dan moet je maar net over zo’n nummer beschikken. Makkelijker is de webmap te openen en dan in te zoomen op het gebied dat je nader wilt bekijken. Met rode vierkantjes worden de

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.