15 november 2018

150e geboortedag Max Planck

Max Planck (1858-1947)Vandaag is het precies 150 jaar geleden dat Max Planck (1858-1947) werd geboren, de grondlegger van de moderne fysica. Hij geldt als de bedenker van de quantummechanica, die door navolgers als Einstein en Heisenberg verder kon worden uitgewerkt tot de wetenschappelijke omwenteling van de 20e eeuw. Op Scienceguide staat een uitgebreidde (Nederlandstalige) biografie van deze Duitse fysicus en Nobelprijswinnaar. Er is vannacht op de Duitse zender ZDF een documentaire over Max Planck, van 1.05 tot 1.50 uur (als je dit leest is ‘t vast afgelopen). Grappig is dat

Reacties

  1. Christophe zegt:

    Dat had ik niet gedacht, Merkel fysicus van opleiding. Des te beter natuurlijk 🙂

  2. Ja, kan altijd nuttig zijn als de bondsregering besluiten moet nemen over bijvoorbeeld wetenschappelijke projecten.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.