10 december 2023

Verrassende gevolgen kernreacties diep in de Aarde

Share

Comments

  1. Yves Machtelinckx zegt

    Ik heb een "onwaarschijnlijke" theorie die verklaart waarom het Higgs niet gevonden wordt en voor dewelke het noodzakelijk is dat in de aarde kernreacties gebeuren. E=m^c2. E is ook druk x volume.Vandaar dat bij een kernreactie naast straling en warmte ook een drukgolf ontstaat. Een kernreactie produceert ruimte. Vandaar dat de kosmos uitdijt; (Je kan dus op basis van het gemiddelde s.g. van de kosmos de constante van Hubble berekenen) De zon produceert dus ruimte en die uitdijende ruimte belet dat de planeten op de zon vallen.Moesten er in de aarde geen kernreacties voordoen zou de maan op de aarde vallen. Hoe ruimte de beweging van hemellichamen beinvloedt hangt samen met mijn definitie van massa en ook gravitatie.Als we massa meten meten we de kracht die nodig is om materie te veplaatsen. Veronderstel een dompelpomp die zelf geen gewicht heeft (beter,met hetzelfde s.g. als water) Je gooit ze in het water en zet ze aan. Als je ze wil verplaatsen terwijl ze nog in het water ligt heb je daarvoor kracht nodig. De pomp zuigt zichzelf vast in haar omgeving.Alhoewel de pomp dus geen eigen gewicht heeft ervaar je dus toch een massa. Ma.w. massa is schijnmassa. Als die schijnkracht van A.E. de beweging van massa kan beinvloeden dan dan moet het ook schijnmassa zijn. Gooi je nu een tweede pomp in het water dan zie je dat die twee pompen elkaar aantrekken en uiteindelijk botsen. Iets dergelijks gebeurt ook in de ruimte. Aantrekkingskacht.. Volgens mij bestaat het Higgs niet. De barionische materie heeft een vorm van donkere materie nodig om zichzelf instand te houden. T.t.z. om niet ogenblikkelijk uit elkaar te vallen zoals vb. deeltjes van de derde generatie doen (omdat die niet instaat zijn deze materie op te nemen. De zon zuigt deze vorm van donkere materie op en zo ontstaat een draaikolk. De paneten worden in die draaikolk meegevoerd en draaien dus rond de zon. De productie van ruimte door de zon houdt de planeten op een afstand. Verhoudingsgewijs zou de aantrkkingskacht van de zon kleiner moeten zijn dan die van de aarde wegens meer kernreacties. Dit verklaart bepaalde eigenaardigheden die deze theorie dan bevestigen. maar is daar interrese voor?

  2. Beste Yves, interessante theorie. De zoektocht naar Higgs bosonen is al jaren gaande en tot nu toe zijn er geen directe aanwijzingen voor gevonden. Wat jou betreft kan de zoektocht net zo goed direct gestaakt worden, want het mysterieuze deeltje bestaat toch niet. Je gedachte erachter kan ik niet helemaal volgen, net zoals je stelling dat kernreacties ruimte zouden creëren en dat de uitdijing van het heelal het gevolg is van kernreacties die overal plaatsvinden, in sterren en in de aarde. M.i. is de uitdijing niet aan kernreacties te danken en zie ik ook niet in waarom hierbij ruimte ontstaat. Dat de aarde niet op de zon valt en de maan niet op de aarde heeft ook niets te maken met creatie van ruimte, maar met de gravitatiewerking, waardoor de ruimtetijd wordt gekromd, aldus de Algemene Relativiteitstheorie van Einstein. Higgs bosonen zijn overigens volgens de dames/heren theoretici een manifestatie van het alom aanwezige Higgs veld. Sommige deeltjes reageren ster met het Higgs boson en dat geeft ze veel massa, zoals de quarks in de protonen en neutronen, andere deeltjes reageren helemaal niet met het Higgs boson en dat maakt ze (bijna) massaloos, zoals neutrino's en fotonen.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d