15 november 2018

Toekomst natuurkunde ligt in het vroege heelal

De toekomst van de natuurkundige ligt in het vroege heelalOp een in maart dit jaar gehouden congres van de European Science Foundation (ESF) is de conclusie getrokken dat de toekomst van de fundamentele natuurkunde gelegen is in het onderzoek naar het vroege heelal. Het gaat daarbij niet alleen om het waarnemen van dat vroege heelal, in resoluties die steeds verfijnder apparatuur noodzakelijk maakt, maar ook om de theoretische kant van de zaak, het duiden van de gegevens en het opstellen van modellen ter verklaring van de waargenomen gegevens. In feite is er een nieuw type natuur- en sterrenkundige nodig: eentje die zowel goed kan waarnemen als goed kan verklaren. De praktijkman eh… -vrouw en de theoreticus in

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.