24 september 2018

BBC komt met film over Einstein en Eddington

Albert Einstein en Arthur EddingtonDe BBC zal eind dit jaar met een film komen over Albert Einstein en Arthur Eddington. In de film, die op BBC 2 zal worden uitgezonden, zal het verhaal achter de creatie van de relativiteitstheorie worden geschetst. De rol van Einstein zal vertolkt worden door Andy Serkis, die we beter kennen als Gollum uit The Lord of the Rings1 en Eddington zal door David Tennant worden vertolkt, die ooit Dr. Who speelde. De link tussen relativiteitstheorie en Einstein zal voor iedereen duidelijk zijn, maar voor Eddington is dat waarschijnlijk minder het geval. Eddington, de

Noten
  1. Tenminste, Serkis stond model voor Gollum; Serkis ziet er iets beter uit dan Gollum 🙂 . []

Reacties

  1. David Tennant speelt nog steeds the Doctor in Doctor Who. In ieder geval nog tot en met 2009.

    Ik kijk ook uit naar deze film, ben altijd wel geinteresserd in films waarin je de 'mensen' achter de bekende namen wat meer leert kennen. Iedereen kent Einstein van E=Mc2, maar er is natuurlijk altijd meer.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.