18 november 2018

Melkweg heeft twee i.p.v. vier spiraalarmen

Beeld van die live-conferentie uit St.Louis, rechts in de chat een vraag die ik steldeDecennia lang dachten de sterrenkundigen dat ons Melkwegstelsel vier spiraalarmen had, allen in het bezit van een mooie naam: de Norma, Scutum-Centaurus, Sagittarius en Perseus spiraalarmen. En wat blijkt nu uit waarnemingen met NASA’s Spitzer Space Telescope: er zijn er vermoedelijk maar twee! 😯 Op het moment dat ik dit schrijf is een real-time verbinding met de conferentiezaal in St. Louis, dus ik zit zowel naar die gast te luisteren (ben z’n naam eventjes kwijt) en naar het zojuist uitgegeven persbericht te kijken. Lastig hoor, luisteren en lezen tegelijk. 😉 In de jaren negentig was al uit infrarood-waarnemingen bekend dat de

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.