28 mei 2024

Al meer dan duizend op Galaxy Zoo

Mijn lijstje op Galaxy Zoo

Credit: Galaxy Zoo

Ik doe al een poosje mee aan de Galaxy Zoo, waar vrijwilligers over de hele wereld continue bezig zijn om sterrenstelsels te analyseren. Niet dat ik er nou echt veel tijd voor heb, maar zo af en toe tover ik wat stelsels tevoorschijn op m’n scherm via de analyse-pagina van Galaxy Zoo en deel ze in. Zojuist passeerde ik m’n duizendste stelsel, eentje die in de SDSS-catalogus door het leven gaat met het prachtige nummer 587745402000376044. Ik heb ‘m als edge-on spiraalstelsel geanalyseerd. Zijn duizend sterrenstelsels veel? Nee, helemaal niet. Jan Brandt is nog maar een paar weken bezig en die heeft er geloof ik al meer dan drieduizend beoordeeld. Maar ja, hij heeft ook verder niks te doen weet altijd tijd vrij te maken tussen z’n drukke bezigheden. Ze zoeken trouwens nog meer vrijwilligers bij de Galaxy Zoo. Dus geef je op en wie weet ontdekt je wel een Voorwerp! 😀

Share

Comments

 1. Christophe zegt

  Niet slecht, ik heb er zelf ook al bijna 800 geanalyseerd. Zo nu en dan als je een minuut niet weet wat doen, even een tiental sterrenstelsels bekijken en analyseren, best fijn 🙂

 2. Jan Brandt zegt

  Wat nou “niks te doen”????Oeh..Grrrrrr, bedankt hoor Meneer (nou??) Na-Und…..lekker tikkie onder den gordel….en tja, bij mij doet dat inderdaad pijn want IK heb daar tenminste nog IETS zitten…eh, benen, bedoel ik, waar dachten jullie aan…ha…ha..!!!
  Maarre….als we nu toch op die toer gaan, dan heb ik weer een oproep aan den wereld om toch vooral op den 29 ste augustus de lezing van onze goede vriend Adrianus te komen bijwonen (op de locale sterrenclub) met medeneming van een complete “groentestal” (tomaten en ander smijtvoer) ter opleuking van …eh….mijn verjaardag!
  En…JA…dat Galaxy Zoo is echt een heerlijke verslaving voor den nieuwsgierigen mensch….”Wat voor fraai, nooit eerder door mensenogen aanschouwd, ver weg melkwegstelsel zal er nu weer op mijn computerschermpje verschijnen”!!
  Op naar de 10 000!!
  Enne…tot zover “mijn tikkie terug”…ha..ha..

  JB

 3. Ha die Janus,

  Eh.. de kaartjes voor de 29e augustus zijn allemaal verkocht. Er kan helaas niemand meer bij, dus vol is vol. 🙂

  Tomaten en ander groenvoer graag van tevoren inleveren bij mij. Kan ik mooi tomatensoep van maken.

Speak Your Mind

*