25 februari 2024

Jupiter en Venus aan de Dordtse hemel


Gelijk maar even de daad bij het woord gevoegd en de twee heldere planeten zojuist gevangen op de digitale gevoelige plaat. Ik had net de Lasagna in de oven gedaan en terwijl die stond te pruttelen heb ik Venus en Jupiter aan de zuidwestelijke hemel in Dordrecht vastgelegd. Van de twee staat Venus in het sterrenbeeld Boogschutter, alias het Theepotje. Ik zie trouwens dat er heel wat dead pixels [1]Die felrode en blauwe stippen. Dat zijn echt geen sterren. in m’n camera zitten, dus ik moet ook een keer zo’n foto nemen met de kap erop en dan de boel corrigeren. Hoe ging dat ook al weer? Peter, Paul, help! 😀

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Die felrode en blauwe stippen. Dat zijn echt geen sterren.

Comments

 1. Hoi Adrianus,
  Wat een gave foto. Dat wil ik nou ook. Al dat technische gedoe wat zijdelings met astronomie en zijdelings met fotografie te maken heeft hoeft voor mij niet. Maar dit vind ik mooi,even de sfeer van een herfstavond vast leggen met twee planeten er bij…wauw!

 2. Hallo Adrianus, ik kijk ook elke dag trouw en reageer heel zelden. Mooie foto, helaas was het bij ons zwaarbewolkt, dus niks te zien.

  mvgr
  Rene

 3. AdrianusV zegt

  Hoi Rene,

  Het is hier ook dichtgetrokken. Ik denk dat ik geluk heb gehad. Bedankt voor 't reageren. 🙂

 4. Hoi Adrianus,
  Wat een gave foto. Dat wil ik nou ook. Al dat technische gedoe wat zijdelings met astronomie en zijdelings met fotografie te maken heeft hoeft voor mij niet. Maar dit vind ik mooi,even de sfeer van een herfstavond vast leggen met twee planeten er bij…wauw!

 5. Hoi Ans,
  Dank je! 🙂 Ik ben niet zo’n astrofotograaf, maar dit soort plaatjes vind ik zelf ook leuk om te schieten. En ’t is niet moeilijk: statief, camera met 10 seconden sluitertijd, slaapkamerraam openzetten (brrrr koud) en opnemen maar.
  Jammer dat ’t vanavond weer bewolkt was.

Speak Your Mind

*