15 augustus 2020

Marsmissie MSL twee jaar uitgesteld

MSL 2 jaar uitgesteld

MSL 2 jaar uitgesteld

De NASA heeft besloten om vanwege technische problemen het Mars Science Laboratory (MSL) twee jaar uit te stellen. De bedoeling was eerst om de MSL september 2009 te lanceren, maar dat is nu uitgesteld tot herfst 2011. Het grootste technische probleem betreft de zogenaamde actuatoren, een soort van versnellingsbak voor de bewegende delen van de MSL. Op zich bedraagt de achterstand door de technische problemen niet zo erg veel, enkele maanden slechts, maar omdat er slechts eens per 26 maanden een gunstig lanceermoment is, vanwege de afstand tussen Aarde en Mars, heeft de vertraging grote gevolgen. De kosten van de MSL bedroegen al het formidabele bedrag van 2,2

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.