13 november 2018

Waar is het water van Venus gebleven?

Waar is het water van Venus?

Waar is het water van Venus?

Grappig is dat: eerst het nieuws dat men op een recordafstand van maar liefst 11,1 miljard lichtjaar afstand water heeft gevonden in een sterrenstelsels met een superzwaar zwart gat in het midden en dan dezelfde dag nieuws over ‘het verdwenen water van de planeet Venus’. Ooit in een lang vervlogen tijd schijnen Venus en Aarde net zoveel water te hebben gehad, maar op de een of andere wijze heeft Venus haar meeste water verloren. Nu bezit de Aarde zo’n 100.000 keer meer water dan haar zusterplaneet, die qua afmetingen veel op de Aarde lijkt. Met de Venus Express van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft men vermoedelijk ‘het lek boven water’. Boven water, gut gut Adrianus, hoe komt je d’r op. 🙂 Met een zogenaamde magnetometer aan boord van de Venus Express heeft men ontdekt dat de atmosfeer van Venus aan de zonverlichtte dagzijde

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.