22 september 2018

Grootste Volle Maan tijdens ijspret

De Maan rijst op

De Maan rijst op

Vanmiddag was ik net als een ziljoen andere Nederlanders op het ijs om daar te genieten van de ijspret. Ik had m’n fotocamera bij mij om ‘n zesjarige dochter op ‘t ijs te vereeuwigen, terwijl ze bezig was haar eerste voorbereidingen als de toekomstige wereldkampioene schaatsen te treffen. Op een gegeven moment zag ik de bijna Volle maan boven enkele flats in de verte oprijzen. Het was een joekel van een maan, waar ik direct met m’n telelens bijgaande foto van gemaakt heb. Ik heb eerder al over het effect van de horizon op de schijnbare grootte van de maan gesproken. Maar dit keer is er niet alleen sprake van een schijnbaar effect, maar is de maan ook

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.