6 december 2023

Sojoezbemanning in sterrenwacht Mercurius

De Sojoezbemanning

De Sojoezbemanning. Credit: Boaz.

De vijfkoppige bemanning van de Russische ruimtecapsule Sojoez is zondag 29 maart a.s. aanwezig in Sterrenwacht Mercurius in Dordrecht. Nou ja, echte kosmonauten zijn het niet, het zijn de leden van theatergezelschap Boaz, die met Sojoez een voorstelling op verschillende lokaties geven. Onder andere op vliegvelden en volkssterrenwachten. Over de voorstelling schrijven ze zelf op hun website: “U bent uitgenodigd voor de exclusieve ontmoeting met de vijfkoppige bemanning van de net gelande Russische ruimtecapsule Sojoez. In het heelal deden zij wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van de maan op de cyclus van de vrouw. De resultaten van hun queeste verdwijnen echter naar de achtergrond als blijkt dat de dokter, de enige man in de Sojoez, niet is teruggekeerd en één van de vrouwen meteen na de landing voor onderzoek is weggevoerd. Wat is er gebeurd tijdens de zonnestorm die de elektronische apparatuur dusdanig verstoorde dat het contact met de aarde volledig wegviel? Zelfs na hun geslaagde landing op aarde hebben de astronautes het gevoel dat ze steeds verder van de aarde wegvallen. Sojoez is een verrassende theatervoorstelling op bijzondere locaties. Het stuk is humoristisch, absurd en lichtvoetig, maar bovenal poëtisch van aard, waarbij de opbouw van het verhaal een zeker ‘whodunnit’ gehalte in zich heeft.” De voorstelling is om 15.30 en 20.00 uur. Meer info bij Volkssterrenwacht Mercurius. En als je wilt weten waar ze nog meer spelen kan je hier zien.

Share

Comments

 1. Beste lezer,

  De voorstelling 'Sojoez' speelt vanaf zondag 27 september weer in Nederland en België.

  Wilt u de astronauten in het echt zien, en hun opzienbarende onderzoeksresultaten horen (én erachter komen waarom zij met vijf de ruimte ingingen en met vier weer terugkwamen), reserveer dan tijdig kaarten!

  Vanwege de bijzondere, maar vaak kleine ruimtes is het aantal plaatsen beperkt. Door te reserveren bent u verzekerd van een toegangskaart!

  27 september – Sterrenwacht Coenraad ter Kuile – Enschede

  04 oktober – Sterrenwacht Halley – Heesch

  11 oktober – Volkssterrenwacht Bussloo – Bussloo

  08 november – Vliegveld Keiheuvel – Balen (B) (reserveren via CC 't Getouw – Mol)

  Wij hopen u te ontmoeten!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d