16 juli 2020

Van Gogh’s sterren hangen in ‘t museum

Van Gogh's kijk op de Grote Beer

Van Gogh's kijk op de Grote Beer

Sinds gisteren hangen de sterren van Van Gogh in het museum. Dat wil zeggen dat het Van Gogh Museum op vrijdag de 13e een unieke tentoonstelling gestart is: “Van Gogh en de kleuren van de nacht”. Daarin laten ze werken zien van Vincent van Gogh die de atmosfeer van de avond en de nacht weergeven. Van Gogh had al vroeg een grote liefde voor de sfeer van de avond en de nacht. Hij zag de avond en de nacht als momenten van bezinning en creativiteit, bij uitstek geschikt voor reflectie op de gebeurtenissen van overdag. Hij werkte dan ook graag in deze donkere uren; ze gaven hem energie en inspiratie. Nadat hij in 1880 had

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.