16 april 2024

Lezing Huygens: van vuurpijl tot ruimtevaart

Gagarin, de 1e ruimtereiziger

Gagarin, de 1e ruimtereiziger. Credit: Roscosmos.

Komende vrijdag, 24 april 2009, houdt Ger Dörr vanaf 20.30 uur een lezing bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens over de geschiedenis van de ruimtevaart. Z’n presentatie, die de titel “Van vuurpijl tot ruimtevaart” draagt, begint in 330 voor Christus op het moment dat de chinees Wan Hu met zijn raketstoel van de aarde “verdween”. En het eindigt met de ruimtevaart van vandaag de dag. Iedereen die vrijdag komt kijken wordt met spectaculaire beelden meenomen op een wonderbaarlijke reis naar en over de ruimte. Hoe dicht kun je bij de ruimte komen als je geen astronaut of kosmonaut bent maar met beide voeten op de grond staat? De lezing is voor iedereen gratis bij te wonen, ook voor niet-leden! 😀 Meer info: Christiaan Huygens.

Share

Speak Your Mind

*