19 juni 2024

Hulp gevraagd bij Von Braun’s aantekeningen

Werner von Braun

Werner von Braun. Credit: NASA

Het moet toch niet gekker worden. De NASA, de ruimtevaartorganisatie van de Verenigde Staten, vraagt het grote publiek – ons dus – om mee te helpen de aantekeningen van Werner Von Braun op de best mogelijke wijze te analyseren en digitaal te catalogiseren. Zes maanden geleden werden die aantekeningen van Werner von Braun ergens dozen ontdekt, vast de schoenendozen van een ex-NASA-medewerker. Als voorbeeld zijn hier zes kantjes van dergelijke getypte vellen met in de kantlijn Von Braun’s aantekeningen. Even voor de mensen die de heer Von Braun niet kennen (en dan ben je of héél jong of je hebt de afgelopen dertig jaar onder een steen gelegen): hij was degene die vanaf 1960 als hoofd van het Marshall Spaceflight Center de Saturnus V raket heeft ontworpen en die daarmee de Amerikanen op de Maan bracht. Diens aantekeningen zijn kennelijk relevant voor de NASA en daarom hebben ze in een officiëel document gevraagd om mee te helpen die aantekeningen te ontrafelen. Afijn, zijn er nog archivarissen onder de lezers? Jullie hebben tot 31 augustus a.s. de tijd om te reageren. Bron: Wired.

Share

Comments

 1. Hannes zegt

  Test

 2. Hannes, ga je hier nou een beetje lopen testen?

 3. Hannes zegt

  Sorry Adrianus V, het laatste dat ik wil is overkomen als een spammer. Steeds maar een error bij Von Braun.
  Ik dacht – ik type test in, doet ie het dan? Ja dus.
  Maar het commentaar toevoegen dat ik wil lukt niet, misschien nu wel?

 4. Hannes zegt

  Dit krijg ik steeds:

  Internal Server Error

  The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

  Please contact the server administrator to inform of the time the error occurred and of anything you might have done that may have caused the error.

  More information about this error may be available in the server error log.

  Web Server at astroblogs.nl

 5. Ik heb de hoeveelheid PHP-geheugen uitgebreid middels een aanpassing aan m'n .htaccess bestand. Maar als die 'internal server errors' terugkomen heeft dat dus niet geholpen. 🙁

 6. Hannes zegt

  Hoi Adrianus.

  Helaas werkt mijn eerdere suggestie niet, nog steeds dezelfde error. Mogelijk lokaal probleem, ik probeer het op een andere PC (multiboot Hackintosh). Langere teksten [met Engels commentaar] geven error. Mogelijk beperking op aantal regels.

  Dankje voor de info, you have a great website!

 7. Hannes zegt

  Volgens mij weet ik nu de oorzaak.

  Het spamfilter laat geen langere Engelse teksten tegen. Mogelijk zijn bepaalde woorden ook "suspicious".

  Von Braun aan de linkerkant:

  I think it is pretty obvious that large portions of Mars are barren, if there are some forms of life, it is probably limited to locations that offer special advantages. For instance volcanic activities resulting in locally increased temperatures plus water freed by eruptions…..

  • De rest van je reacties heb ik op jouw verzoek weggehaald. Spamfilter kan een reden zijn dat bepaalde reacties worden tegengehouden, maar dat moet m.i. niet de genoemde Internal Server Error opleveren. Bedankt in ieder geval voor 't meedenken en verdere suggesties inderdaad maar via PM's doen.

Speak Your Mind

*