3 oktober 2023

Artikel over Hanny’s Voorwerp van Galaxy Zoo team is goedgekeurd!

Hanny's Voorwerp

Hanny’s Voorwerp. Credit: Dan Smith/Peter Herbert/Matt Jarvis/the ING

Tatatatarataaaa!! Het wetenschappelijke artikel over Hanny’s Voorwerp dat geschreven is door het team van Galaxy Zoo zelf is goedgekeurd voor publicatie in het vakblad Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. 😀 Ruim een maand geleden verscheen ook al een wetenschappelijk artikel over hetzelfde bijzondere object, maar dat was ná­et van medewerkers van de Galaxy Zoo [1]Die medewerkers zijn Chris J. Lintott, Kevin Schawinski, William Keel, Hanny van Arkel, Nicola Bennert, Edward Edmondson, Daniel Thomas, Daniel J.B. Smith, Peter D. Herbert, Matt J. Jarvis, Shanil … Lees verder. Dit keer dus wel en prominent lid van de auteurs is de ontdekster van Hanny’s Voorwerp, Hanny van Arkel uit Heerlen. Een eerste versie van het artikel was augustus 2008 al verschenen, maar zoals gebruikelijk moest het vóór publicatie eerst beoordeeld worden door een zogenaamde peer reviewer. Da’s een wetenschapper die ’t leest en dan kijkt of het voor publicatie geschikt is. Op de Galaxy Zoo blog schrijft Chris Lintott dat het team een beoordelaar trof die ‘extremely thorough’ was en de nodige fouten ontdekte. Correctie van die fouten leidde er toe dat het oorspronkelijke vier bladzijden lange artikel uitdijdde tot maar liefst 13 pagina’s. Maar uiteindelijk is het foutvrij en geschikt voor publicatie. Geïntereseerden kunnen het artikel hier lezen. Voor degenen die ’t een tandje te ingewikkeld vinden: in de laatste Zenit (juli/augustus) staat een populair-wetenschappelijk artikel over Hanny’s Voorwerp. Zeer geschikt om te lezen en voor de niet-abonnees liggen losse nummers te koop in de bladenwinkels. Ik zal in een later astroblogje wel een keertje ingaan op de inhoud van het artikel van het GZ team. Van hieruit wil ik het team feliciteren met hun eerste publicatie over Hanny’s Voorwerp (én inmiddels hun vijfde GZ-artikel). Bron: Galaxy Zoo Blog.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Die medewerkers zijn Chris J. Lintott, Kevin Schawinski, William Keel, Hanny van Arkel, Nicola Bennert, Edward Edmondson, Daniel Thomas, Daniel J.B. Smith, Peter D. Herbert, Matt J. Jarvis, Shanil Virani, Dan Andreescu, Steven P.Bamford, Kate Land, Phil Murray, Robert C. Nichol , M. Jordan Raddick, Anze Slosar, Alex Szalay, Jan Vandenberg. Zo, ben ik niemand vergeten?

Comments

 1. Thanks! ;D

 2. My pleasure! 🙂

 3. Hannes zegt

  Het is een zeer interessant artikel geworden, great!

  Hanny's Voorwerp wordt steeds interessanter.

  Congratulations!

 4. Hannes zegt

  Adrianus V, bij het plaatsen van een commentaar krijg ik steeds de melding: "Ïnternal server error".

  Is er een limiet op de lengte van de posting?

 5. Nee, dat niet. Ik krijg die melding ook wel eens. Ik denk een geheugenprobleem op de server. Pagina herladen leidt meestal tot oplossing. Ik zal kijken hoe ik het structureel kan verbeteren. Bedankt voor de melding.

 6. Hannes zegt

  Waarschijnlijk een geheugen tekort bij PHP.

  Een oplossing zou kunnen zijn:

  Maak een bestand aan genaamd “php.ini” (bijvoorbeeld in kladblok, opslaan als "alle bestanden")en type

  memory=20MB

  Plaats dit bestand in de map /wp-admin/ in je WordPress installatiemap.

 7. Ik heb al een plugin uitgezet, die ik niet echt noodzakelijk vind, en dat heeft volgens mij al geholpen. Als dat uiteindelijk toch niet lukt ga ik op jouw suggestie verder. Thanx in ieder geval.

 8. Hannes zegt

  Vraagje: ben je soms gemigreerd naar WordPress 2.8 ?
  Versie 2.8 schijnt namelijk nogal geheugen-hongerig te zijn.

 9. Yep, ik heb 2.8. Er is inmiddels een 2.8.1, maar ik weet niet of ik die ga installeren. Moet mij daar eerst es in verdiepen.

 10. Hannes zegt

  Yup, ziet er niet eenvoudig uit op het WordPress forum.

  Zag al http://wordpress.org/support/topic/278536.

  Pfff, doe maar rustig aan zou ik zeggen, tis al laat 😉

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: